In MONITORUL OFICIAL NO. 6 al REGATULUI ROMANIEI din data de joi, 7(19) aprilie 1894, partea oficiala, a fost publicata Legea prin care este infiintat spitalul:

CAROL I
Prin gratia lui Dumnezeu si vointa nationala, rege al Romaniei,
La toti de fata si viitori, sanatate:
LEGE
Articol unic. - Comuna urbana Galati este autorizata a ceda, comitetului spitalului “Elisabeta Doamna, caritatea Galateana”, terenul proprietate a comunei, situate in cuartalul V, intre strazile Traian si Alexandru-cel-Bun, in suprafata de 34 935 m.p.

In lunga perioda de existenta unitatea noastra a asigurat prestatii in specialitatile chirurgie, psihiatrie adulti, oftalmologie, dermato-venerice, medicala, ortopedie, ORL, neuropsihiatrie copii.
In anul 2003 s-a reorganizat structura specialitatilor la nivel de judet si drept urmare acum unitatea noastra asigura prestatii apartinand specialitatilor psihiatrie adulti si copii.
Asadar, Spitalul municipal nr. 1 “Elisabeta Doamna” Galati, asa cum a fost denumit pana in 2003, a devenit Spitalul de Psihiatrie “Elisabeta Doamna” Galati.
Unitatea este amplasata in zona de nord a orasului, are structura pavilionara, iar parcul si aleile din curtea spitalului asigura o atmosfera relaxanta pacientilor.
Spitalul de Psihiatrie “Elisabeta Doamna” este trecut in lista ansamblelor de patrimoniu, prin arhitectura si vechimea sa, si prezinta o importanta culturala deosebita pentru municipiul Galati.
Despre Noi
Istoricul Spitalului
Despre Noi
Istoricul Spitalului
Pagina Monitorului Oficial din 1894
Imagine de arhiva cu exteriorul spitalului
Imagine de arhiva cu exteriorul spitalului