Spitalul de Psihiatrie "Elisabeta Doamna" Galati
Acasa
Despre Noi
Informatii Publice
Consiliul de etica
Info Pacienti
Galerie Foto
Legislatie
Link-uri Utile
Contact
Despre Noi Istoricul Spitalului

In MONITORUL OFICIAL NO. 6 al REGATULUI ROMANIEI din data de joi, 7(19) aprilie 1894, partea oficiala, a fost publicata Legea prin care este infiintat spitalul:
CAROL I
Prin gratia lui Dumnezeu si vointa nationala, rege al Romaniei,
La toti de fata si viitori, sanatate:
LEGE
Articol unic. - Comuna urbana Galati este autorizata a ceda, comitetului spitalului “Elisabeta Doamna, caritatea Galateana”, terenul proprietate a comunei, situate in cuartalul V, intre strazile Traian si Alexandru-cel-Bun, in suprafata de 34 935 m.p.
In lunga perioda de existenta unitatea noastra a asigurat prestatii in specialitatile chirurgie, psihiatrie adulti, oftalmologie, dermato-venerice, medicala, ortopedie, ORL, neuropsihiatrie copii.
In anul 2003 s-a reorganizat structura specialitatilor la nivel de judet si drept urmare acum unitatea noastra asigura prestatii apartinand specialitatilor psihiatrie adulti si copii.
Asadar, Spitalul municipal nr. 1 “Elisabeta Doamna” Galati, asa cum a fost denumit pana in 2003, a devenit Spitalul de Psihiatrie “Elisabeta Doamna” Galati.
Unitatea este amplasata in zona de nord a orasului, are structura pavilionara, iar parcul si aleile din curtea spitalului asigura o atmosfera relaxanta pacientilor.
Spitalul de Psihiatrie “Elisabeta Doamna” este trecut in lista ansamblelor de patrimoniu, prin arhitectura si vechimea sa, si prezinta o importanta culturala deosebita pentru municipiul Galati.